هزینه تحصیل در استرالیا

هزینه تحصیل در استرالیا بسته به مقطع تحصیلی، موسسه تحصیلی و طول دوره تحصیلی متفاوت میباشد.پرداخت شهریه در موسسه های تحصیلی اعم از دولتی و یا خصوصی برای دانش آموزان/دانشجویان بین المللی الزامی می باشد مگر اینکه دارای بورسیه تحصیلی باشند.

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی بین 20,000 تا 35,000 دلار استرالیا می باشد.

هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد بین 22,000 تا 35,000 دلار استرالیا می باشد.

هزینه تحصیل در مقطع دکترا بین 30,000 تا 40,000 دلار استرالیا می باشد.

پرداخت شهریه تحصیلی در استرالیا طی دو ترم در طول سال تحصیلی انجام می شود.

چنانچه دانشجو نیاز به گذراندن کلاس زبان به عنوان پیش نیاز تحصیلی داشته باشد هزینه کلاس زبان انگلیسی بین 350 دلار تا 450 دلار استرالیا در هفته می باشد.

هزینه تحصیلی در موسسات فنی حرفه ای در استرالیا به طور چشم گیری از دانشگاه ها پایین تر است.هزینه تحصیل بین 5,000 تا 15,000 دلار استرالیا در سال است.

مزایای تحصیل در استرالیا

تحصیل در آمریکا و انگلستان هزینه های گزافی دارد. اگر به دنبال مقصدی با هزینه های به نسبت پایین تر هستید استرالیا گزینه خوبی برای شما خواهد بود.

امکان کار بعد از تحصیل به مدت 2 سال این کشور را از بقیه کشورها بخصوص کشورهای اروپایی متمایز کرده است.

یکی دیگر از مزایای ویزای تحصیلی در استرالیا برای افراد متاهل می باشد که در صورت تائید ویزای دانشجو از سمت سفارت، ویزای همراه نیز صادر میشود.

در شرایطی که ویزای دانشجویی برای دانشجوی مقطع فوق لیسانس و دکترا در استرالیا باشد امکان کار کردن به صورت تمام وقت را به همراه داده و از این طریق می توان بسیاری از هزینه های تحصیل را جبران کرد.

گرفتن مدارک تحصیلی معتبر از دانشگاه های استرالیا با وجود هزینه هایی که دارد اما مزایای بسیاری از جمله گرفتن تخصص در رشته خود در سطح بین المللی، تسلط کامل به زبان انگلیسی هنگام تحصیل، کسب تجربه های گوناگون در زمینه کاری حرفه ای را برای شما بهمراه خواهد داشت بطوری که اگر قصد بازگشت به کشور خود را پس از تحصیل داشته باشید با توانایی های بسیار و جدی تر و همچنین محیط های حرفه ای تر و متعاقبا با درآمدی بیشتر شروع به کار خواهید کرد.

پذیرش تحصیلی استرالیا

معمولا دریافت پذیرش تحصیلی بین 4 تا 8 هفته زمان می برد ولی چنانچه دانشجو برای دریافت مقطع دکترا یا کارشناسی ارشد تحقیقاتی اقدام کند پروسه پذیرش بسیار طولانی تر می شود.

زمان های نزدیک به شروع ترم های تحصیلی (ماه فوریه و جولای) حجم کاری دانشگاه ها بالاتر است و دریافت پذیرش تحصیلی بیشتر زمان می برد.

دانشگاه در بررسی پرونده دانشجویی به موارد زیر توجه می کند:

  • سوابق کاری
  • فاصله زمانی بین مدرک تحصیلی قبلی تا زمان اقدام به پذیرش دانشگاهی در استرالیا
  • مدرک زبان
  • توانایی مالی برای پرداخت شهریه و هزینه زندگی
  • سابقه مهاجرت و اقدام به ویزا در کشورهای مختلف خصوصا استرالیا
  • دلایل دانشجو برای انتخاب رشته هر دو دانشگاه مورد نظر در استرالیا
  • هدفمندی دانشجو و ارائه شواهد کافی مبنی بر تاثیر مثبت رشته تحصیلی در استرالیا در آینده شغلی دانشجو
بخوانید:  CQU.فوق لیسانس

شرایط کار و تحصیل در استرالیا

دانشجویان بین المللی در استرالیا به صورت تمام وقت مشغول به درس خواهند بود و این از شرایط مندرج در ویزای دانشجویی استرالیا می باشد.

در عین حال تمام دانشجویان بین المللی اجازه کار در استرالیا دارند و این اجازه کار بر حسب سطح تحصیلی تغییر می کند.

دانشجویان بین المللی که در مقاطع فنی حرفه ای، کارشناسی و کارشناسی ارشد (Master by Course Work) تحصیل می کنند می توانند به صورت پاره وقت در زمان تحصیل (40 ساعت هر دو هفته) و در تعطیلات به صورت تمام وقت کار کنند.

دانشجویان بین المللی که در مقطع کارشناسی ارشد تحقیقاتی (Master by Research) یا دکترا تحصیل می کنند محدودیت کاری ندارند و می توانند طول سال را به صورت تمام وقت کارکنند.

همراه (همسر) دانشجویی که در مقاطع فنی حرفه ای و کارشناسی تحصیل می کند، می تواند به صورت پاره وقت کار کند.

همراه دانشجویی که در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا تحصیل می کند می تواند به صورت تمام وقت کار کند.

دانشجو و همسر دانشجو اجازه کار، قبل از شروع تحصیل در استرالیا را ندارند.

اجازه کار دانشجو بعد از شروع تحصیلات در استرالیا معتبر است.

درآمد و شرایط کار دانشجویی در استرالیا

اجازه کار دانشجو و اجازه کار همسر دانشجو (همراه دانشجو) در استرالیا با صدور ویزا صادر می شود اما حق اجازه کار دانشجو بعد از شروع ترم تحصیلی در استرالیا معتبر می باشد بنابراین دانشجویان نمی توانند قبل از شروع ترم تحصیلی به استرالیا سفر کرده و شروع به کار کنند.

بر طبق آمار منتشر شده توسط دولت استرالیا در فوریه 2019 ،نرخ بیکاری در استرالیا کمتر از 5% می باشد.

بر طبق آمار منتشر شده توسط مقامات مسئول استرالیا در جولای 2018 حداقل حقوق در استرالیا 18.93 دلار استرالیا در ساعت می باشد.

اکثر دانشجویان فعالیت کاری خود را با انجام کارهای موقت شروع می کنند و بعد از پیشرفت سطح زبان و آشنایی بیشتر با فرهنگ کاری و آداب و رسوم استرالیایی اقدام به یافتن شغل های تخصصی می کنند.

ماهیت بسیاری از شغل های موقت به دانشجو، حق انتخاب ساعات کاری متناسب با ساعات تحصیلی را می دهد.

تحصیل رایگان در استرالیا

کلیه دانشجویان بین المللی که قصد تحصیل در دانشگاه ها و موسسات تحصیلی در استرالیا را دارند موظف به پرداخت شهریه هستند.

اکثر دانشگاه های استرالیا دولتی می باشندو فقط 2 دانشگاه خصوصی در استرالیا وجود دارد، ولی دولتی بودن این دانشگاه ها دلیل بر رایگان بودن تحصیل برای دانشجویان بین المللی در استرالیا نیست مگر اینکه دانشجو موفق به دریافت بورسیه تحصیلی شود.

بورسیه تحصیلی استرالیا توسط دولت، دانشگاه ها و یا موسسات خصوصی ارائه می شود و منحصرا به دوره های تحقیقاتی (کارشناسی ارشد تحقیقاتی و دکترا) اعطا می شود.رقابت برای بورسیه تحصیلی بسیار فشرده می باشد.

بخوانید:  نکاتی برای دانشجویان ترم اولی در دانشگاه های استرالیا

تحصیل همراهان زیر 18 سال (فرزندان) دانشجویانی که در مقطع دکترا مشغول به تحصیل هستند به صورت رایگان خواهد بود.

در برخی از ایالات استرالیا تحصیل فرزندان دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل در دوره کارشناسی ارشد تحقیقاتی نیز رایگان میباشد.

شرایط پذیرش دانشگاه های استرالیا

شرایط پذیرش در دانشگاه های استرالیا و برای رشته های گوناگون در سطوح تحصیلی مختلف، متفاوت می باشد.

زبان انگلیسی

تدریس در کلیه دانشگاه های استرالیا به زبان انگلیسی می باشد؛ لذا ارائه مدرک زبان که مشخص کننده سطح زبان دانشجو است، الزامی میباشد.

آزمون های زبان مورد تأیید دانشگاه های استرالیا IELTS (Academic) ،TOEFL و PTE می باشد.

پیش نیاز زبان در دانشگاه های مختلف متفاوت است. جدول زیر نشان دهنده شرایط ورودی زبان در اکثر دانشگاه ها می باشد:

مقطع

نوع آزمون

حداقل نمره ی مورد نیاز

کارشناسی (IELTS(Academic نمره کلی 6.0 با ریزنمرات 5.5 یا بالاتر
کارشناسی ارشد (IELTS(Academic نمره کلی 6.5 با ریزنمرات 6.0 یا بالاتر
دکترا (IELTS(Academic نمره کلی 6.5 با ریزنمرات 6.0 یا بالاتر

 

دقت داشته باشید که پیش نیاز زبان برای رشته هایی نظیر پزشکی، پرستاری و حقوق بالاتر است.

 

سوابق تحصیلی

سوابق تحصیلی از نظر رتبه بندی دانشگاه، معدل دانشجو و مرتبط بودن رشته تحصیلی دانشجو به رشته مورد نظر برای ادامه تحصیل در دانشگاه های استرالیا بررسی می شود.

به عنوان مثال دانشجوی فارغ التحصیل از دانشگاه دولتی معتبر با معدل بالا در جایگاه بهتری نسبت به دانشجو فارغ التحصیل از دانشگاه کم اعتبار قرار دارد.

 

سابقه کار

در بعضی از دوره های کارشناسی ارشد داشتن سابقه کار مرتبط الزامی است اما این پیش نیاز شامل تمامی رشته ها نمی شود.

در این موارد نامه سابقه کار دانشجو که به تأیید کارفرما رسیده است در زمان اقدام برای پذیرش تحصیلی دانشجو به دانشگاه ارائه می شود.

ارائه سابقه بیمه تأمین اجتماعی برای سابقه کار ارائه شده الزامی نیست و نامه گواهی کار روی سربرگ شرکت مذکور به همراه مهر و امضای مسئول مرتبط کافی می باشد.

شرایط ادامه تحصیل در استرالیا

ویزای تحصیلی استرالیا برای حداکثر مدت 5 سال صادر می شود.

طول دوره تحصیل در مقطع کارشناسی حداکثر 5 سال، در مقطع کارشناسی ارشد 2 سال و در مقطع دکترا بین 3 تا 4 سال می باشد و ویزای اولیه زمان کافی برای اتمام دوره تحصیل را در اختیار دانشجو قرار می دهد.

چنانچه دانشجو بین المللی تحصیلات خود را در یک مقطع به پایان برساند و قصد ادامه تحصیل در مقطع بعدی در دانشگاه های استرالیا را داشته باشد ممانعتی برای این موضوع وجود ندارد.

چنانچه دانشجو بین المللی موفق به اتمام تحصیل در پایان دوره ویزای صادر شده نشود، نیاز به اقدام مجدد برای ویزای تحصیلی جدید و ارائه شواهد لازم مبنی بر دلایل دانشجو برای عدم موفقیت به پایان رساندن تحصیل می باشد.

بخوانید:  5 دلیل برای تحصیل در رشته MBA در استرالیا

اپلای استرالیا

استرالیا کشوری بسیار قانونمند است و طبعا اقدام برای دریافت پذیرش و ویزای دانشجویی این کشور قوانین خاص خود را دارد.

اقدام برای اپلای استرالیا از طریق مشاوران تحصیلی مورد تأیید دولت و دانشگاه های استرالیا روند کار را به مراتب آسان تر می کند.

به عنوان نماینده معتبر و قابل اطمینان دانشگاه ها، اصل مدارک شما توسط مؤسسه دریافت شده، تأیید و برای دانشگاه ها ارسال می گردد.

کلیه شرایط پذیرش، زمان بندی برای اقدام جهت دریافت پذیرش، اقدام برای بورسیه تحصیلی، اقدام برای ویزا، مسکن در بدو ورود، بیمه دانشجویی و … از طریق مؤسسه ما انجام می شود.

هزینه مهاجرت تحصیلی به استرالیا

مهاجرت تحصیلی به استرالیا طبیعتا هزینه هایی دارد. به این هزینه ها در سه بخش می پردازیم:

هزینه تحصیل

پرداخت شهریه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی در مراکز آموزشی دولتی یا غیردولتی در استرالیا اجباری می باشد.

هزینه تحصیل در مقاطع دانشگاهی بین 20،000 تا 35،000 دلار استرالیا در سال می باشد.

 

هزینه زندگی

بنا بر تأیید اداره مهاجرت استرالیا، هزینه زندگی دانشجویان بین المللی در این کشور برای خود دانشجو و همراهانش به شرح زیر می باشد:

هزینه زندگی دانشجو در استرالیا: 20،290 دلار استرالیا در سال

هزینه زندگی همسر دانشجو در استرالیا: 7،100 دلار استرالیا در سال

هزینه زندگی فرزندان دانشجو در استرالیا(*تذکر: فرزندان باید زیر 18 سال باشند.): 3،040 دلار استرالیا در سال

 

هزینه ویزای تحصیلی

این هزیه در زمان اقدام برای ویزای دانشجویی به اداره مهاجرت استرالیا پرداخت می شود.

هزینه ویزای تحصیلی دانشجو: 620 دلار استرالیا

هزینه ویزای تحصیلی همسر دانشجو: 450 دلار استرالیا

هزینه ویزای تحصیلی فرزندان(زیر 18سال): 150 دلار استرالیا

هزینه ویزای تحصیلی در مقطع دکترا برای دانشجویان متأهل فقط 575 دلار استرالیا خواهد بود و همسر و فرزندان دانشجو از پرداخت هزینه ویزا معاف هستند.

برای به دست آوردن اطلاعات جامع از ویزای تحصیلی استرالیا مقاله سیر تا پیاز ویزای تحصیلی استرالیا را مطالعه نمایید.

تحصیل در استرالیا با مدرک دیپلم

پیش نیاز دوره کارشناسی در استرالیا برای دانشجویان ایرانی، داشتن مدرک پیش دانشگاهی می باشد.

ولی چنانچه دانشجو مایل باشد با مدرک دیپلم از ایران برای ادامه تحصیل در استرالیا اقدام کند، می تواند دوره پیش دانشگاهی خود را در استرالیا بگذراند.

دوره های پیش دانشگاهی در استرالیا Foundation نامیده می شود و بر حسب نیاز دانشجو طول دوره ها معمولا بین 9 ماه تا یک سال می باشد.

گاها دانشجویانی که دارای مدرک پیش دانشگاهی از ایران هستند و معدل پایینی دارند نیز شروع تحصیل خود را با دوره پیش دانشگاهی آغاز می کنند و طول این دوره ها برای این دانشجویان بین 6 تا 9 ماه خواهد بود.

پیش نیاز زبان انگلیسی برای دوره پیش دانشگاهی پایین تر از مقطع کارشناسی است.

هزینه دوره پیش دانشگاهی بین 20،000 تا 30،000 دلار استرالیا در سال می باشد.